2014高考英語(yǔ)考前18天每日練習(xí)(6月1日)

字號(hào):


    同學(xué)們備考英語(yǔ)時(shí)要吃透弄懂常見(jiàn)語(yǔ)法。循序漸進(jìn),從基礎(chǔ)到高級(jí),掌握沒(méi)一個(gè)語(yǔ)法點(diǎn),并作好筆記,便于復(fù)習(xí)。更多有關(guān)2014高考英語(yǔ)的信息可登錄出國(guó)留學(xué)網(wǎng)英語(yǔ)頻道,歡迎收藏本站(CTRL+D即可收藏)!
    (2013·江西卷)One might expect that the ever-growing demands of the tourist trade would bring nothing but good for the countries that receive the holiday-makers.Indeed,a rosy picture is painted for the long-term future of the holiday industry.Every month sees the building of a new hotel somewhere,and every month another rock-bound Pacific island is advertised as the ‘last paradise(天堂) on earth’.
    However,the scale and speed of this growth seem set to destroy the very things tourists want to enjoy.In those countries where there was a rush to make quick money out of sea-side holidays,over-crowded beaches and the concrete jungles of endless hotels have begun to lose their appeal.
    Those countries with little experience of tourism can suffer most.In recent years,Nepal set out to attract foreign visitors to fund developments in health and education.Its forests,full of wildlife and rare flowers,were offered to tourists as one more untouched paradise.In fact,the nature all too soon felt the effects of thousands of holiday-makers traveling through the forest land.Ancient tracks became major routes for the walkers,with the consequent exploitation of precious trees and plants.
    Not only can the environment of a country suffer from the sudden growth of tourism.The people as well rapidly feel its effects.Farmland makes way for hotels,roads and airports;the old way of life goes.The one-time farmer is now the servant of some multi-national organization;he is no longer his own master.Once it was his back that bore the pain;now it is his smile that is exploited.No doubt he wonders whether he wasn't happier in his village working his own land.
    Thankfully,the tourist industry is waking up to the responsibilities it has towards those countries that receive its customers.The protection of wildlife and the creation of national parks go hand in hand with tourist development and in fact obtain financial support from tourist companies.At the same time,tourists are being encouraged to respect not only the countryside they visit but also its people.
    The way tourism is handled in the next ten years will decide its fate and that of the countries we all want to visit.Their needs and problems are more important than those of the tourist companies.Increased understanding in planning world-wide tourism can preserve the market for these companies.If not,in a few years' time the very things that attract tourists now may well have been destroyed.
    1.What does the author indicate in the last sentence of Paragraph 1?
    A.The Pacific island is a paradise.
    B.The Pacific island is worth visiting.
    C.The advertisement is not convincing.
    D.The advertisement is not impressive.
    解析 細(xì)節(jié)理解題。第一段最后一句的意思是:每個(gè)月都會(huì)有新的旅館建起,每個(gè)月都會(huì)有太平洋上的小島嶼被廣告宣傳為地球上最后的天堂。由此可知,廣告不具有可信度。 答案 C
    2.The example of Nepal is used to suggest ________.
    A.its natural resources are untouched
    B.its forests are exploited for farmland
    C.it develops well in health and education
    D.it suffers from the heavy flow of tourists
    解析 細(xì)節(jié)理解題。本段的首句“Those countries with little experience of tourism can suffer most.”是這一段的主旨句。以下的內(nèi)容是為了解釋說(shuō)明這一中心內(nèi)容的。 答案 D
    3.What can we learn about the farmers from Paragraph 4?
    A.They are happy to work their own lands.
    B.They have to please the tourists for a living.
    C.They have to struggle for their independence.
    D.They are proud of working in multi-national organizations.
    解析 推理判斷題。農(nóng)田被占據(jù)建成了旅館,農(nóng)民失去了賴以生存的土地。而“Once it was his back that bore the pain;now it is his smile that is exploited.”一句說(shuō)明,過(guò)去他們要靠自己的汗水謀生,現(xiàn)如今卻靠微笑迎客來(lái)謀生。由此可知,B符合題意。
    答案 B
    4.Which of the following determines the future of tourism?
    A.The number of tourists.
    B.The improvement of services.
    C.The promotion of new products.
    D.The management of tourism.
    解析 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章最后一段中的“The way tourism is handled in the next ten years will decide its fate and that of the countries we all want to visit.”一句可知,對(duì)旅游業(yè)的管理決定它的前途和命運(yùn)。
    答案 D
    5.The author's attitude towards the development of the tourist industry is ________.
    A.optimistic
    C.objective B.doubtful D.negative
    解析 作者態(tài)度題。通觀全文,作者在客觀地陳述旅游業(yè)給一個(gè)國(guó)家?guī)?lái)的不良影響這一事實(shí)。
    答案 C
    
2014試題庫(kù)匯總
5年高考3年模擬匯總 每日一練(72套含答案) 2014高考語(yǔ)言運(yùn)用匯總
2014近義詞匯總 2013高考閱讀理解練習(xí)匯總 2013語(yǔ)文試題分類匯總
2014閱讀測(cè)試匯總(含答案) 2014語(yǔ)文限時(shí)訓(xùn)練匯總 2014語(yǔ)文古文匯總
2014成語(yǔ)測(cè)試匯總
    
2014語(yǔ)文名句默寫匯總 2014詩(shī)歌鑒賞解題方法匯總

    出國(guó)留學(xué)網(wǎng)高考頻道為您搜集整理
    

    
2014數(shù)學(xué)試題庫(kù)匯總
2014數(shù)學(xué)一模試題匯總 2014數(shù)學(xué)必修知識(shí)網(wǎng)絡(luò)匯總 2014數(shù)學(xué)基礎(chǔ)知識(shí)要點(diǎn)匯總
2014調(diào)研數(shù)學(xué)課時(shí)作業(yè)匯總 2014數(shù)學(xué)基礎(chǔ)試題匯總 2014高三數(shù)學(xué)假期復(fù)習(xí)匯總
2014高三數(shù)學(xué)知識(shí)點(diǎn)匯總 2014高三數(shù)學(xué)基礎(chǔ)訓(xùn)練匯總 2014數(shù)學(xué)精選試題解析匯總
2013理科數(shù)學(xué)試題分類匯總
    
2013數(shù)學(xué)文科試題分類匯總 2014數(shù)學(xué)培優(yōu)補(bǔ)弱練習(xí)匯總

    出國(guó)留學(xué)網(wǎng)高考頻道為您搜集整理
    

    
高考語(yǔ)文復(fù)習(xí)資料 高考數(shù)學(xué)復(fù)習(xí)資料 高考英語(yǔ)復(fù)習(xí)資料 高考文綜復(fù)習(xí)資料 高考理綜復(fù)習(xí)資料
高考語(yǔ)文模擬試題 高考數(shù)學(xué)模擬試題 高考英語(yǔ)模擬試題 高考文綜模擬試題 高考理綜模擬試題
高中學(xué)習(xí)方法 高考復(fù)習(xí)方法 高考狀元學(xué)習(xí)方法 高考飲食攻略 高考勵(lì)志名言