公共英語PETS三級完型填空試題訓(xùn)練二

字號:

(二)
    How many different kinds of emotions do you feel? You may be 1 to find that it is very hard to specify all of them. Not only 2 hard to describe in words, they are difficult to 3 . As a result, two people rarely 4 all of them. However, there are a number of 5 emotions that most people experience.
    When we receive something that we want, or something happens 6 we like, we usually feel joy or happiness. Joy is a positive and powerful emotion, 7 for which we all strive. It is natural to want to be happy, and all of us 8 happiness. As a general 9 , joy occurs when we reach a 10 goal or obtain a desired object.
     11 people often desire different goals and objects, it is 12 that one person may find joy in repairing an automobile, 13 another may find joy in solving a math problem. Of course, we often share 14 goals or interests, and therefore we can experience joy together. This may be in sports, in the arts, in learning, in raising a family, or in 15 being together.
    When we have difficulty 16 desired objects of reaching desired goals we experience 17 emotions such as anger and grief. When little things get in our way, we experience 18 frustrations or tensions. For example, if you are dressing to go out 19 a date, you may feel frustration when a zipper breaks or a button falls off. The more difficulty you have in reaching a goal, the more frustrated you may feel and the more angry you may become. If you really want something to happen, and you feel it 20 happen, but someone or something stops it, you may become quite
    angry.
    1. A. shocked B. astounded C. surprised D. bewildered
    答案:C
    解析:你能感受到多少種喜怒哀樂的情緒呢? shocked 震驚; astounded 吃驚; surprised驚奇; bewildered 迷惑,弄糊涂;你會吃驚地發(fā)現(xiàn)在很難描述它們。
    2. A. the emotional feelings are B. are emotional feelings
     C. the emotional feelings is D. is the emotional feeling
    答案:B
    解析:以not only開頭,這個句子要倒裝;這些感覺不僅僅很難用語言來描述的,它們很難…,所以A、C兩項顯然排除,另外看后一句知用復(fù)數(shù)形式,故B正確。
    3. A. list B. recognize C. arrange D. understand
    答案:A
    解析:list 清單,一覽表; recognize 承認,認出; arrange 整理,分類; understand 懂得,明白;它們很難一一列(list)出來。
    4. A. agree B. agree on C. agree to D. agree with
    答案:B
    解析:agree 同意; agree on 對…意見一致; agree to 同意,商定; agree with 同意某人(或某人意見); 這句話正確意思應(yīng)該是:“結(jié)果,兩人很少意見都一致。”
    5. A. necessary B. vital C. essential D. basic
    答案:D
    解析:necessary 必需的,必要的; vital 生命的,有生命力的,至關(guān)重要的; essential
    必要的,本質(zhì)的; basic 基本的,基礎(chǔ)的;然而,有許多種基本的感情大多數(shù)人都經(jīng)歷過。根據(jù)選項意思可能選出正確答案為D,這是考查詞匯掌握情況的題。
    6. A. if B. what C. that D. when
    答案:C
    解析:當我們得到了想要的東西,或者期待的事情發(fā)生了,我們通常會很高興和幸福。
    7. A. one B. the one C. very one D. only one
    答案:A
    解析:“joy”是一種正面的,強烈的感情…;用不定代詞one代指前面的joy,兩句是同謂語關(guān)系。
    8. A. search to B. search of C. search D. search for
    答案:D
    解析:search for 尋求; 這句話意思是:“我們每個人都尋求幸?!薄?BR>    9. A. practice B. rule C. law D. sense
    答案:B
    解析:as a rule 通常,一般(說來);固定搭配。
    10. A. desired B. desirous C. prospective D. fascinated
    答案:A
    解析:我們什么時候會有愉悅的心情呢?就是當我們達到了我們的目標時,得到了我們想要的東西時; desired 期望,要求; desirous渴望的; prospective未來的, 預(yù)期的;
    fascinated 迷人,迷住。根據(jù)句意,看選擇項顯然是A項意思符合。
    11. A. For B. When C. Since D. Being
    答案:C
    解析:做題之前先看第三段第一句話大意是說“人們期待不同的目標與東西,有的人以修理機動車為樂,有人以做數(shù)學(xué)題為樂。” 根據(jù)這句話的邏輯關(guān)系可知這里用since(表原因,相當于as)最為合適;而下個空用D項,那么這句話意思就完整了:“由于人們期待不同的目標與東西,因此可能有的人以修理機動車為樂,而有的人卻以做數(shù)學(xué)題為樂,這就可以理解了。”
    12. A. understanding B. understood
     C. to understand D. understandable
    答案:D
    解析:參考上題解析; understandable 可理解的;這里需一個形容詞,構(gòu)成系表結(jié)構(gòu)。
    13. A. however B. if C. while D. even though
    答案:C
    解析:把這句聯(lián)系起來,注意句子邏輯關(guān)系,參考11題,顯然用while最為合適。
    14. A. same B. common C. positive D. different
    答案:D
    解析:接著說“當然我們每個人享受不同的目標與樂趣,但最終我們都體驗到快樂?!币陨线@四個題選項就有兩個表示原因。
    15. A. just B. purely C. right D. even
    答案:A
    解析:幾個排比句式,or in just being together, 或者只是在一起。
    16. A. of obtaining B. in obtaining
     C. with obtaining D. for obtaining
    答案:B
    解析:have difficulty in doing sth 做…有困難;
    17. A. bad B. unpleasant C. uneasy D. negative
    答案:D
    解析:當我們在實現(xiàn)我們的目標或得到我們想要的東西的過程中遇到困難時,我們體驗到…感情呢?比如生氣和悲傷。看選項:bad 壞的; unpleasant 令人不快的,討厭的; uneasy 不自在的,不舒適的; negative 否定的,消極的;顯然這里“生氣和悲傷”是屬于消極的情緒,D項最合適;其實做這類就是要看上下文,特別是such as后面的例子最能給你提供線索。
    18. A. little B. unnecessary C. less D. minor
    答案:D
    解析:當我們在自己的道路上幾乎沒有遇到什么困難時,我們體驗到…挫折與壓力??催x項顯然minor最恰當,這時我們很少感到挫折與壓力。
    19. A. on B. in C. for D. to
    答案:C
    解析:go out for a date 赴約,約會,固定搭配;如果你穿好衣服去約會,當突然拉鏈開了,或扣子掉了時,你會感到很喪氣。
    20. A. will B. shall C. should D. would
    答案:C
    解析:在實現(xiàn)目標過程中困難越多,你感觸越強,那么你越能成功。如果真的想要什么事發(fā)生,你感到它應(yīng)當發(fā)生,但是有人阻止了這件事的發(fā)生,你會感到非常的氣憤。