A Heroic Woman (B)
The whole of the United States cheered its latest hero, Ashley Smith, with the Federal Bureau of investigation saying it was planning to give a big reward to her for having a brave heart and wise mind.
(1)She was moving into her apartment in Atlanta, Georgia early on the morning of March 12,when a man followed her to her door and put a gun to her side." I started walking to my door, and I felt really, really afraid," she said in a TV interview last week. The man was Brian Nichols,33.He was suspected of killing three people at an Atlanta courthouse(法院)on March 11 and later of killing a federal agent.(2)
Nichols tied Smith up with tape, but released her after she repeatedly begged him not to take her life. "I told him if he hurt me, my little girl wouldn't have a mummy," she said. In order to calm the man down, she read to him from "The Purpose-Driven Life", a best-selling religious book. He asked her to repeat a paragraph "about what you thought your purpose in life was-what talents were you given."(3)
"I basically just talked to him and tried to gain his trust," Smith said.
Smith said she asked Nichols why he chose her. "He said he thought I was an angel sent from God, and we were Christian sister and brother," she said. "And that he was lost, and that God led him to me to tell him that he had hurt a lot of people."(4)She said Nichols was surprised when she made him breakfast and that the two of them watched television coverage(報道)of the police hunt for him. "I cannot believe that's me," Nichols told the woman. Then, Nichols asked Smith what she thought he should do. She said, "I think you should turn yourself in. If you don't, lots more people are going to get hurt."
Eventually, he let her go.(5)A US$60,000 reward had been posted for Nichols' capture. Authorities said they did not yet know if Smith would be eligible(有資格的)for that money.
A.The local police were searching for him.
B.Smith is a 26-year-old single mother with a daughter.
C.Smith tried very hard to kill Nichols.
D.She even cooked breakfast for the man before he allowed her to leave.
E.And the two of them discussed this topic.
F.Then she called the police.
【答疑編號20105201:針對該題提問】
答案:BAEDF
American Dreams (A)
There is a common response to America among foreign writers: the US is a land of extremes where the best of things are just as easily found as the worst. This is a cliche(陳詞濫調(diào)).
In the land of black and white, people should not be too surprised to find some of the biggest gaps between the rich and the poor in the world. But the American Dream offers a way out to everyone.(1)No class system or government stands in the way.
Sadly, this old argument is no longer true. Over the past few decades there has been a fundamental shift in the structure of the American economy.
The gap between the rich and the poor has widened and widened.(2)
Over the past 25 years the median US family income has gone up 18 per cent. For the top 1 per cent, however, it has gone up 200 per cent. Twenty-five years ago the top fifth of Americans had an average income 6.7 times that of the bottom fifth.(3)
Inequalities have grown worse in different regions. In California, incomes for lower class families have fallen by 4 per cent since 1969.(4)This has led to an economy hugely in favor of a small group of very rich Americans. The wealthiest 1 per cent of households now control a third of the national wealth. There are now 37 million Americans living in poverty. At 12.7 per cent of the population, it is the highest percentage in the developed world.
Yet the tax burden on America's rich is falling, not growing.(5)There was an economic theory holding that the rich spending more would benefit everyone as a whole. But clearly that theory has not worked in reality.
A.Nobody is poor in the US.
B.The top 0.01 per cent of households has seen its tax bite fall by a full 25 percentage points since 1980.
C.For upper class families they have risen 41 per cent.
D.Now it is 9.8 times.
E.As it does so, the possibility to cross that gap gets smaller and smaller.
F.All one has to do is to work hard and climb the ladder towards the top.
【答疑編號20105202:針對該題提問】
答案:FEDCB
特點:
1.文章體裁多樣,題材以綜合類文章為主;
2.沒有專業(yè)區(qū)分;
3.同一級別的測試文章為同一篇文章;
4.測試文章不在教材范圍內(nèi);
5.C級比A、B級稍難,更加強調(diào)文章的連貫性和邏輯性;
6.空格所填答案判斷多與空格前一句有關(guān)。
應(yīng)對:
閱讀選項,從長的選項入手,尋找適合的空格位置;
分析選項:尋找與空格所在段落主題相同的詞;尋找與空格前后句子相吻合的詞(特別注意空格前句的主語提示詞);
其它判斷不出的選項,可在其它較長選項中任選一未使用過的字母填入;
干擾選項的特點:句子簡短、內(nèi)容空泛、偏離主題、矛盾明顯、語氣絕對;
兩項相同時,周圍重復(fù)的詞越多越可能是答案
The whole of the United States cheered its latest hero, Ashley Smith, with the Federal Bureau of investigation saying it was planning to give a big reward to her for having a brave heart and wise mind.
(1)She was moving into her apartment in Atlanta, Georgia early on the morning of March 12,when a man followed her to her door and put a gun to her side." I started walking to my door, and I felt really, really afraid," she said in a TV interview last week. The man was Brian Nichols,33.He was suspected of killing three people at an Atlanta courthouse(法院)on March 11 and later of killing a federal agent.(2)
Nichols tied Smith up with tape, but released her after she repeatedly begged him not to take her life. "I told him if he hurt me, my little girl wouldn't have a mummy," she said. In order to calm the man down, she read to him from "The Purpose-Driven Life", a best-selling religious book. He asked her to repeat a paragraph "about what you thought your purpose in life was-what talents were you given."(3)
"I basically just talked to him and tried to gain his trust," Smith said.
Smith said she asked Nichols why he chose her. "He said he thought I was an angel sent from God, and we were Christian sister and brother," she said. "And that he was lost, and that God led him to me to tell him that he had hurt a lot of people."(4)She said Nichols was surprised when she made him breakfast and that the two of them watched television coverage(報道)of the police hunt for him. "I cannot believe that's me," Nichols told the woman. Then, Nichols asked Smith what she thought he should do. She said, "I think you should turn yourself in. If you don't, lots more people are going to get hurt."
Eventually, he let her go.(5)A US$60,000 reward had been posted for Nichols' capture. Authorities said they did not yet know if Smith would be eligible(有資格的)for that money.
A.The local police were searching for him.
B.Smith is a 26-year-old single mother with a daughter.
C.Smith tried very hard to kill Nichols.
D.She even cooked breakfast for the man before he allowed her to leave.
E.And the two of them discussed this topic.
F.Then she called the police.
【答疑編號20105201:針對該題提問】
答案:BAEDF
American Dreams (A)
There is a common response to America among foreign writers: the US is a land of extremes where the best of things are just as easily found as the worst. This is a cliche(陳詞濫調(diào)).
In the land of black and white, people should not be too surprised to find some of the biggest gaps between the rich and the poor in the world. But the American Dream offers a way out to everyone.(1)No class system or government stands in the way.
Sadly, this old argument is no longer true. Over the past few decades there has been a fundamental shift in the structure of the American economy.
The gap between the rich and the poor has widened and widened.(2)
Over the past 25 years the median US family income has gone up 18 per cent. For the top 1 per cent, however, it has gone up 200 per cent. Twenty-five years ago the top fifth of Americans had an average income 6.7 times that of the bottom fifth.(3)
Inequalities have grown worse in different regions. In California, incomes for lower class families have fallen by 4 per cent since 1969.(4)This has led to an economy hugely in favor of a small group of very rich Americans. The wealthiest 1 per cent of households now control a third of the national wealth. There are now 37 million Americans living in poverty. At 12.7 per cent of the population, it is the highest percentage in the developed world.
Yet the tax burden on America's rich is falling, not growing.(5)There was an economic theory holding that the rich spending more would benefit everyone as a whole. But clearly that theory has not worked in reality.
A.Nobody is poor in the US.
B.The top 0.01 per cent of households has seen its tax bite fall by a full 25 percentage points since 1980.
C.For upper class families they have risen 41 per cent.
D.Now it is 9.8 times.
E.As it does so, the possibility to cross that gap gets smaller and smaller.
F.All one has to do is to work hard and climb the ladder towards the top.
【答疑編號20105202:針對該題提問】
答案:FEDCB
特點:
1.文章體裁多樣,題材以綜合類文章為主;
2.沒有專業(yè)區(qū)分;
3.同一級別的測試文章為同一篇文章;
4.測試文章不在教材范圍內(nèi);
5.C級比A、B級稍難,更加強調(diào)文章的連貫性和邏輯性;
6.空格所填答案判斷多與空格前一句有關(guān)。
應(yīng)對:
閱讀選項,從長的選項入手,尋找適合的空格位置;
分析選項:尋找與空格所在段落主題相同的詞;尋找與空格前后句子相吻合的詞(特別注意空格前句的主語提示詞);
其它判斷不出的選項,可在其它較長選項中任選一未使用過的字母填入;
干擾選項的特點:句子簡短、內(nèi)容空泛、偏離主題、矛盾明顯、語氣絕對;
兩項相同時,周圍重復(fù)的詞越多越可能是答案