2010年6月大學(xué)英語(yǔ)六級(jí)考試高頻詞匯大辯析(8)

字號(hào):

1. There was once a town in this couontry where all life seemed to live in ________ with its surroundings.
    A. coincidence n一致巧合(coincident adj同時(shí)發(fā)生的)
    B. harmony和諧n (disharmony不和諧disharmornious adj 【harmonious adj和諧的】)
    C. uniform來(lái)源:考試大的美女編輯們
    D. alliance聯(lián)盟聯(lián)合
    answer:B
    2. The court considers a financial ________ to be an appropriate way of punishing him.
    A. payment支付的款項(xiàng)付款
    B. obligation義務(wù)職責(zé)
    C. option v選擇n期權(quán)
    D. penalty違反法律或者規(guī)則的懲罰代價(jià)n點(diǎn)球
    appropriate合適的適合的
    answer:D
    3. It is true that ________ a wild plant into a lajor food crop such as wheat requires much research time.(填培養(yǎng))
    A. multiplying動(dòng)作的繁殖
    B. breeding培育養(yǎng)育(動(dòng)植物均可)【breeding n一代人new breeding新新人類anger generation六十年代憤怒的一代beat generation垮掉的一代】
    C. magnifying放大夸大
    D. generating發(fā)電能源的發(fā)出
    ★multi - 多多種
    mono -
    stereo多聲道
    monocracy*統(tǒng)治
    monopoly壟斷專賣
    antitrust反壟斷
    trust托拉斯
    concern康采恩
    monopolize v獨(dú)占?jí)艛?BR>    monk僧
    solitary孤獨(dú)的
    nun修女
    - logue
    monologue獨(dú)白獨(dú)腳戲
    multitude多數(shù)民眾
    answer:B
    4. The government has devoted a larger slice of its national ________ to agriculture than most other countries.
    A. resources資源【戶滿resoueces (HR)人力資源】
    ▲B(niǎo). potential adj潛在的n潛力
    ▲C. budget預(yù)算
    D. economy經(jīng)濟(jì)n
    global economy全球經(jīng)濟(jì)一體化
    globalization全球化
    econmist經(jīng)濟(jì)學(xué)家
    economics經(jīng)濟(jì)學(xué)
    landing economics土地經(jīng)濟(jì)學(xué)
    demographic economics統(tǒng)計(jì)經(jīng)濟(jì)學(xué)
    economical節(jié)約的節(jié)儉的
    answer:C
    5. In this poor country, surival is still leading industry; all else is ________.
    A. luxury拉丁詞奢侈奢華(LUX力士香皂)
    B. accommodation⑴住宿⑵和解調(diào)解(recommendation推薦)
    C. entertainment
    D. refreshment精神爽快心曠神怡
    all else其他任何一切
    answer:A
    6. some eciminals were printing ________ dollar bills until they were arrested.
    A. dencent體面的優(yōu)雅的合適的
    B. fake偽鈔fakce dollar
    C. patent專利adj明顯的【Intellectual (法語(yǔ)知識(shí)) Property (財(cái)產(chǎn))知識(shí)產(chǎn)權(quán)asset財(cái)產(chǎn)fortune財(cái)富fortunate幸運(yùn)(錢(qián)有關(guān)) elephant man (一貧如洗的人) a man with a good fortune (古英語(yǔ))】
    D. suspicious (考的概率小)
    suspect懸掛嫌疑犯
    be suspicious about something對(duì)某事感到懷疑
    be suspicious of sb對(duì)某人感到懷疑
    suspicion n懷疑
    answer:B
    7. Mr. Bloom is not ________ now, but he will be famous someday.
    A. significant形容事務(wù)的重要性
    B. dominant更強(qiáng)有力的顯著的重要的(dominate v占據(jù)占領(lǐng)占主導(dǎo)地位board排行榜bill board美國(guó)排行榜)
    C. magnificent書(shū)籍及衣物的精美的(不能形容人)
    D. prominent形容人的重要顯赫的重要的(very important peason VIP貴賓,VSP very significant person侏儒)
    answer:D
    8. His body temperature has been ________ for 3 days, the highest point reaching 40.5 degree centigrade.
    A. uncommon不常見(jiàn)的不常發(fā)生的
    B. disordered
    C. abnormal不正常的
    ×D. extraordinary特殊的
    ▲ab - 代表away
    abuse濫用
    abortion流產(chǎn)墮胎
    abrupt突然的唐突的
    abstract抽象的摘要
    abundant豐富的充足的
    answer:C
    9. He seems to be ________ enough to climb to the mountain top tin an hour.
    A. radiant興高采烈的狂喜的興奮的
    B. conscientious (重復(fù))
    C. conspicuous顯著的(重復(fù))【為了出名不擇手段】
    D. energetic運(yùn)動(dòng)時(shí)精力充沛熱情專注(貶義形容頭腦簡(jiǎn)單四肢發(fā)達(dá))
    hill 500米以下考試大論壇
    mountain 1000米以上的代表山峰
    answer:D
    10. Although cats cannot see in complete darkness their eyes are much more ________ to light than human eyes are.
    ×A. glowing微弱的沉悶的(興高采烈的意思)
    B. brilliant杰出的(非常非常好的) outstanding (stand out)
    C. sensitive敏感的
    D. gloomy陰暗的沮喪的curve折(皺紋悉尼歌劇院上面的折)
    answer:C