Waste Not,Want Not
1 Bob and Clara Darlington,who own and run a farm in the North of England,have alwayslooked for new ways of making money out of the produce they grow.Their SUCCESS began when theyestablished a shop on their farm,so that people could come and buy fresh vegetables directly fromthem.
2 The business was an immediate SUCCESS,and soon scored top marks in a competition set upby the Farm Retail Association to find the best farm shop in the country.The Association's inspectorsfound the Darlingtons'shop offered excellent service and value for money as well as quality fruit andvegetable.
3 Clara Darlington is a trained chef and,in addition to a range of home-grown foods andother local produce,she began offering a variety of prepared meals which she had made herself inthe farmhouse kitchen.A small cafe alongside the farm shop was soon added,with everything thatvisitors could taste on the menu also being for sale in the shop.
4 Clara admits that starting the business was expensive,and she has worked very hard,butmaintains that if the product is good,the public recognize this and buy it."I aim to offer the highestquality to our customers,whether they come in for a loaf of bread,or take a whole dinner-partymenu.I take it as a compliment(恭維)if people take home one of my dishes to serve to their family and friends and get away with pretending they made it themselves."
5 So it was that the couple realized that they had a surplus of misshapen or damaged vegetables grown on the farm which were unsuitable for selling in the shop.Clara,not wishing to see themget thrown away,decided to turn them into soup.
6 The soup met with the immediate approval of customers to the shop and Clara now producesten different varieties.She spent much of the summer traveling up and down to London by rail,doing presentations of the soups.As a result,they are now served in first-class railway restaurant carsbelonging to three companies as well as being stocked by a number of high-class London stores.
23.Paragraph 2_______________.
24.Paragraph 3________________.
25.Paragraph 4______________.
26.Paragraph 5____________.
A.Time well spent is rewarded
B.Professional recognition is obtained
C.A necessary alternative to farming
D.Professional skills are exploited
E.Continuing investment in high standards
F.Ensuring that nothing gets wasted
27.Bob an Clara Darlington established a shop to____________.
28.Apart from quality fruit and vegetables,the couple____________.
29.Instead of throwing the damaged vegetables away,the couple__________.
30.Clara spent much of the summer going to London to____________.
A.sell fresh vegetables
B.sell as much as possible
C.offer a variety of prepared meals
D.turn them into soup
E.fill a gap in the market
F.promote her soups 答案與解析:
23.C [解析]該段講到他們因?yàn)閰⒓右粓鲣N售比賽,從而使出售農(nóng)產(chǎn)品成為農(nóng)場的另一個主業(yè)。所以題目應(yīng)該是C,替代耕種的另外一種方法。
24.B [解析]該段講到因?yàn)閰⑴c農(nóng)場商店的競賽而得到國家農(nóng)場協(xié)會的認(rèn)可,于是克拉拉除了自家農(nóng)場種的食物和本地出產(chǎn)的農(nóng)產(chǎn)品外,還開設(shè)了一家小咖啡館順便出售自己的農(nóng)產(chǎn)品,農(nóng)場的經(jīng)營越來越專業(yè),并得到行業(yè)的認(rèn)可。
25.E[解析]克拉拉的經(jīng)營之道是為顧客提供質(zhì)的服務(wù),所以題目應(yīng)為E,繼續(xù)高標(biāo)準(zhǔn)的投資。
26.F[解析]克拉拉夫婦倆把那些不適合在商店出售的畸形的或是被弄壞的剩余蔬菜做成蔬菜湯,因此該段題目應(yīng)該是確保沒有浪費(fèi)。
27.A[解析]文章第一段提到他們在農(nóng)場建了一個商店,"'people could come and buyfresh'vegetables directl'y from them."他們可以直接購買新鮮蔬菜了。
28.C [解析]第2段的第l句"…in addition t0 a range of}lome-grown foods and other local procluce,she began offering a variety of preparecl meals"提供了答案。
29.D [解析]第3段第l句"…not wishing to see tlaem get tlarown away,decided t0 turnthem into soup"提供了答案。
30.B [解析]最后一段第2句說到她夏天的大部分時間乘坐火車沿著倫敦來回旅行,以展示自己的蔬菜湯,所以應(yīng)該選C,銷售盡量多的產(chǎn)品。
1 Bob and Clara Darlington,who own and run a farm in the North of England,have alwayslooked for new ways of making money out of the produce they grow.Their SUCCESS began when theyestablished a shop on their farm,so that people could come and buy fresh vegetables directly fromthem.
2 The business was an immediate SUCCESS,and soon scored top marks in a competition set upby the Farm Retail Association to find the best farm shop in the country.The Association's inspectorsfound the Darlingtons'shop offered excellent service and value for money as well as quality fruit andvegetable.
3 Clara Darlington is a trained chef and,in addition to a range of home-grown foods andother local produce,she began offering a variety of prepared meals which she had made herself inthe farmhouse kitchen.A small cafe alongside the farm shop was soon added,with everything thatvisitors could taste on the menu also being for sale in the shop.
4 Clara admits that starting the business was expensive,and she has worked very hard,butmaintains that if the product is good,the public recognize this and buy it."I aim to offer the highestquality to our customers,whether they come in for a loaf of bread,or take a whole dinner-partymenu.I take it as a compliment(恭維)if people take home one of my dishes to serve to their family and friends and get away with pretending they made it themselves."
5 So it was that the couple realized that they had a surplus of misshapen or damaged vegetables grown on the farm which were unsuitable for selling in the shop.Clara,not wishing to see themget thrown away,decided to turn them into soup.
6 The soup met with the immediate approval of customers to the shop and Clara now producesten different varieties.She spent much of the summer traveling up and down to London by rail,doing presentations of the soups.As a result,they are now served in first-class railway restaurant carsbelonging to three companies as well as being stocked by a number of high-class London stores.
23.Paragraph 2_______________.
24.Paragraph 3________________.
25.Paragraph 4______________.
26.Paragraph 5____________.
A.Time well spent is rewarded
B.Professional recognition is obtained
C.A necessary alternative to farming
D.Professional skills are exploited
E.Continuing investment in high standards
F.Ensuring that nothing gets wasted
27.Bob an Clara Darlington established a shop to____________.
28.Apart from quality fruit and vegetables,the couple____________.
29.Instead of throwing the damaged vegetables away,the couple__________.
30.Clara spent much of the summer going to London to____________.
A.sell fresh vegetables
B.sell as much as possible
C.offer a variety of prepared meals
D.turn them into soup
E.fill a gap in the market
F.promote her soups 答案與解析:
23.C [解析]該段講到他們因?yàn)閰⒓右粓鲣N售比賽,從而使出售農(nóng)產(chǎn)品成為農(nóng)場的另一個主業(yè)。所以題目應(yīng)該是C,替代耕種的另外一種方法。
24.B [解析]該段講到因?yàn)閰⑴c農(nóng)場商店的競賽而得到國家農(nóng)場協(xié)會的認(rèn)可,于是克拉拉除了自家農(nóng)場種的食物和本地出產(chǎn)的農(nóng)產(chǎn)品外,還開設(shè)了一家小咖啡館順便出售自己的農(nóng)產(chǎn)品,農(nóng)場的經(jīng)營越來越專業(yè),并得到行業(yè)的認(rèn)可。
25.E[解析]克拉拉的經(jīng)營之道是為顧客提供質(zhì)的服務(wù),所以題目應(yīng)為E,繼續(xù)高標(biāo)準(zhǔn)的投資。
26.F[解析]克拉拉夫婦倆把那些不適合在商店出售的畸形的或是被弄壞的剩余蔬菜做成蔬菜湯,因此該段題目應(yīng)該是確保沒有浪費(fèi)。
27.A[解析]文章第一段提到他們在農(nóng)場建了一個商店,"'people could come and buyfresh'vegetables directl'y from them."他們可以直接購買新鮮蔬菜了。
28.C [解析]第2段的第l句"…in addition t0 a range of}lome-grown foods and other local procluce,she began offering a variety of preparecl meals"提供了答案。
29.D [解析]第3段第l句"…not wishing to see tlaem get tlarown away,decided t0 turnthem into soup"提供了答案。
30.B [解析]最后一段第2句說到她夏天的大部分時間乘坐火車沿著倫敦來回旅行,以展示自己的蔬菜湯,所以應(yīng)該選C,銷售盡量多的產(chǎn)品。