英語六級聽力試題:
Now listen to the following recording andanswer questions 23 to 25
23
A.Daily use of social media affects schoolperformance a lot.
B.Students who play computer games less get bettergrades at school.
C.There is proven link between games and addiction.
D.Students who play computer games often perform better at school.
24
A.Social media is of little interest to teenagers.
B.Teenagers don't use social media as much as they play games.
C.Teenagers are using social media as a method to study.
D.Social media is the basic way of teenagers' communication.
25
A.The new games are not detailed as the old ones.
B.The old games challenge one's reactions and speed more.
C.The new games hold users' attention shorter than the old ones.
D.The old games require more of your imagination.
英語六級聽力原文:
Good computer skills are desirable in today's digitalage, and playing computer games can help childrenimprove those skills—as long as they don't overdo it,scientists warn.
(23) The British study involved 600 teenagers over aperiod of two years and found that those who playedcomputer games less than once a week achieved better grades at school than ones who playedthem twice a day or more often. The study also found that daily use of social media did notaffect school performance. "It was clear that social media didn't have any impact. (24) I thinkthat's more because social media is part and parcel of every child's life. It's the way theycommunicate. It's the way they keep in touch with their friends." the researchers said.
Parents increasingly complain of having difficulty getting their children away from computergames. Some even seek help for their teenagers who they say are addicted to them.
(23) The study did not look into addiction, but suggested computer games can cause childrento stay up late in the evenings, making them tired and less able to focus at school the next day.
Mark Starkey, the longtime owner of the Heart of Gaming computer game outlet in London,said there is also the difference between older games and the new ones. "The ability to makegames a lot more bigger, a lot more detailed, a lot more intricate is here now. (25) It is goingto hold their attention longer. It is going to hold it a lot longer, because there is always wantingto progress through the story line—Oh my god, I have to see what happens next, etc.Whereas, again, (25) the old games challenge more your hand-eye coordination, your speed,your timing, your reactions, rather than perhaps your imagination."
The games industry has long claimed there is no proven link between games and addiction. Butthe new study says additional research is needed to establish the effect of prolific computergame-playing on performance at school.
23. What does the British study mentioned in the lecture find out?
24. According to the study, why daily use of social media didn't have any impact?
25. What is the difference between the old games and the new ones, according to MarkStarkey?
參考答案:
23、B
【習題解析】聽力原文中在描述這項英國的研究時提到實驗發(fā)現(xiàn)玩電腦游戲的頻率少于一周一次的學生要比頻率大于等于一天兩次的學生的學習成績好,故選項 B 為答案,
24、D
【習題解析】該項英國研究表明社交媒體的使用并沒有什么影響,對此研究人員給出的原因是社交媒體已經(jīng)是每個孩子生活的基本組成部分了。這就是他們與人溝通、跟朋友保持聯(lián)絡的方式。因此選項 D 為答案。
25、B
【習題解析】題干中的 Mark Starkey 為答題關鍵詞,本題問 Mark Starkey 認為新舊游戲的區(qū)別在哪里?聽力原文中提到現(xiàn)在的新游戲更大、更為精細,而且變得越來越復雜。它會長時間吸引玩家們的注意力。而老游戲更多的是挑戰(zhàn)你的手眼協(xié)調能力、你的速度、你對時機的把握、你的反應,而非你的想象。由此可知,只有選項 B 符合聽力原文內(nèi)容,為答案。
Now listen to the following recording andanswer questions 23 to 25
23
A.Daily use of social media affects schoolperformance a lot.
B.Students who play computer games less get bettergrades at school.
C.There is proven link between games and addiction.
D.Students who play computer games often perform better at school.
24
A.Social media is of little interest to teenagers.
B.Teenagers don't use social media as much as they play games.
C.Teenagers are using social media as a method to study.
D.Social media is the basic way of teenagers' communication.
25
A.The new games are not detailed as the old ones.
B.The old games challenge one's reactions and speed more.
C.The new games hold users' attention shorter than the old ones.
D.The old games require more of your imagination.
英語六級聽力原文:
Good computer skills are desirable in today's digitalage, and playing computer games can help childrenimprove those skills—as long as they don't overdo it,scientists warn.
(23) The British study involved 600 teenagers over aperiod of two years and found that those who playedcomputer games less than once a week achieved better grades at school than ones who playedthem twice a day or more often. The study also found that daily use of social media did notaffect school performance. "It was clear that social media didn't have any impact. (24) I thinkthat's more because social media is part and parcel of every child's life. It's the way theycommunicate. It's the way they keep in touch with their friends." the researchers said.
Parents increasingly complain of having difficulty getting their children away from computergames. Some even seek help for their teenagers who they say are addicted to them.
(23) The study did not look into addiction, but suggested computer games can cause childrento stay up late in the evenings, making them tired and less able to focus at school the next day.
Mark Starkey, the longtime owner of the Heart of Gaming computer game outlet in London,said there is also the difference between older games and the new ones. "The ability to makegames a lot more bigger, a lot more detailed, a lot more intricate is here now. (25) It is goingto hold their attention longer. It is going to hold it a lot longer, because there is always wantingto progress through the story line—Oh my god, I have to see what happens next, etc.Whereas, again, (25) the old games challenge more your hand-eye coordination, your speed,your timing, your reactions, rather than perhaps your imagination."
The games industry has long claimed there is no proven link between games and addiction. Butthe new study says additional research is needed to establish the effect of prolific computergame-playing on performance at school.
23. What does the British study mentioned in the lecture find out?
24. According to the study, why daily use of social media didn't have any impact?
25. What is the difference between the old games and the new ones, according to MarkStarkey?
參考答案:
23、B
【習題解析】聽力原文中在描述這項英國的研究時提到實驗發(fā)現(xiàn)玩電腦游戲的頻率少于一周一次的學生要比頻率大于等于一天兩次的學生的學習成績好,故選項 B 為答案,
24、D
【習題解析】該項英國研究表明社交媒體的使用并沒有什么影響,對此研究人員給出的原因是社交媒體已經(jīng)是每個孩子生活的基本組成部分了。這就是他們與人溝通、跟朋友保持聯(lián)絡的方式。因此選項 D 為答案。
25、B
【習題解析】題干中的 Mark Starkey 為答題關鍵詞,本題問 Mark Starkey 認為新舊游戲的區(qū)別在哪里?聽力原文中提到現(xiàn)在的新游戲更大、更為精細,而且變得越來越復雜。它會長時間吸引玩家們的注意力。而老游戲更多的是挑戰(zhàn)你的手眼協(xié)調能力、你的速度、你對時機的把握、你的反應,而非你的想象。由此可知,只有選項 B 符合聽力原文內(nèi)容,為答案。