考試采取“一題多卷”模式,試題答案順序不統(tǒng)一,請依據(jù)試題進行核對。
21. According to Paragraph1, Parkrun has .
[A] gained great popularity
[B] created many jobs
[C] strengthened community ties
[D] become an official festival
【答案】[A] gained great popularity
【解析】事實細節(jié)題。題目問得是根據(jù)第一段的內(nèi)容,Parkrun的具體相關(guān)信息。答案定位到文章第一段的第二句 “The Parkrun phenomenon began with a dozen friends and has inspired 400 events in the UK and more abroad. Events are free, staffed by thousands of volunteers.”,答案A選項中的gained great popularity 是對 inspired 400 events in the UK and more abroad的同義改寫,即,Parkrun廣受歡迎。
22. The author believes that London’s Olympic“l(fā)egacy” has failed to .
[A] boost population growth
[B] promote sport participation
[C] improve the city’s image
[D] increase sport hours in schools
【答案】[B] promote sport participation
【解析】觀點細節(jié)題。題目問得是作者認為:倫敦奧運會的附帶作用未完成...。答案定位到文章第二段的第第四句及第五句 “The population would be fitter, healthier and produce more winners. It has not happened. The number of adults doing weekly sport did rise, by nearly 2 million in the run—up to 2012—but the general population was growing faster.”,答案B選項中的promote sport participation 是對 The population would be fitter, healthier and produce more winners. It has not happened的同義改寫,即,作者認為倫敦奧運會的附帶作用未促進民眾對于體育運動的參加情況。
23. Parkrun is different from Olympic games in that it .
[A] aims at discovering talents
[B] focuses on mass competition
[C] does not emphasize elitism
[D] does not attract first-timers
【答案】[C] does not emphasize elitism
【解析】因果細節(jié)題。題目問得是作者認為:Parkrun與奧運會的不同在于...。答案定位到文章第三段 “The Olympic bidders, by contrast, wanted to get more people doing sports and to produce more elite athletes.”,答案C選項中的does not emphasize elitism是對 to produce more elite athletes的同義改寫,即,Parkrun與運動會不同在于Parkrun并不是以培養(yǎng)體育精英為目的。
24. With regard to mass sport, the author holds that governments should.
[A] organize “grassroots” sports events[B] supervise local sports associations
[C] increase funds for sports clubs
[D] invest in public sports facilities
【答案】[D] invest in public sports facilities
【解析】觀點細節(jié)。題目問得是作者認為:就大眾運動,政府應(yīng)該...。答案定位到文章第四段 “ If there is a role for government, it should really be getting involved in providing common goods—making sure there is space for playing fields and the money to pave tennis and netball courts, and encouraging the provision of all these activities in schools..”,答案D選項中的invest in public sports facilities是對 it should really be getting involved in providing common goods的同義改寫,即,作者認為政府應(yīng)為大眾投資更多運動基礎(chǔ)設(shè)施。
25. The author’s attitude to what UK governments have done for sports is.
[A] tolerant
[B] critical
[C] uncertain
[D] sympathetic
【答案】[B] critical
【解析】態(tài)度題。題目問得是作者對政府行為的態(tài)度。答案定位到文章第四段 “But successive governments have presided over selling green spaces, squeezing money from local authorities and declining attention on sport in education. Instead of wordy, worthy strategies, future governments need to do more to provide the conditions for sport to thrive. Or at least not make them worse.”,答案B選項 critical是在該句中體現(xiàn)的,即,作者就英國政府對體育的所為的態(tài)度是...。通過看到“but”一詞就可知此處是作者真正要表達的意圖,英國政府本該為民眾提供更多的體育基礎(chǔ)設(shè)施,而英國政府真正做的卻是大規(guī)模銷售綠地及從地方*壓榨錢財?shù)炔蝗说赖男袨?,由此可見作者的批評態(tài)度。 26. 【答案】[B] absorb user attention
27. 【答案】[D] reduces mother-child communication
28. 【答案】[D] parents need to respond to children’ s emotional needs
29. 【答案】[C] ensure constant interaction with their children
30. 【答案】[A] give their parents some free time
【答案解析】
26.【答案】[B] absorb user attention
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第一段原句 digital products are there to promote maximal engagement. B選項中absorb和promote對應(yīng)。user attention和engagement 對應(yīng), 因此B選項是正確選項。
27.【答案】[D] reduces mother-child communication
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第二段原句 She found that mothers who sued devices during the exercise started 20 percent fewer verbal and 39 percent fewer nonverbal interactions with their children. D選項中reduce communication和started fewer verbal and fewer nonverbal interactions對應(yīng)。因此D選項是正確選項。
28.【答案】[D] parents need to respond to children’ s emotional needs
本題是例證題,根據(jù)題干可以定位原文第三段原句there needs to be a balance and parents need to be responsive and sensitive to a child’s verbal or nonverbal expressions of an emotional need, D選項中need to respond to children’ s emotional needs正好和本句同意替換。因此D選項是正確選項。
29.【答案】[C] ensure constant interaction with their children
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第四段原句oppressive ideology that demands that parents should always be interacting with their children. C選項中constant interaction 與always be interacting 同義替換,因此C選項是正確選項。
30.【答案】[A] give their parents some free time
31. 本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第四段原句particularly if it gives parents time to have a shower, do housework or simply have a break from their child. A選項give their parents some free time和gives parents time 同義替換,因此A選項是正確選項。 【31】參考答案:[C] it feels strange to do differently from others
【解析】細節(jié)題。本題題干在問,高校畢業(yè)生沒有空檔年的原因之一是____。此題定位第一段第二句話After all, if everyone you know is going to college in the fall, it seems silly to stay back a year, doesn’t it? 本句用反問的形式,表達了原因之一在于他們不想和其他人不同。所以C正確。
【32】參考答案:[D] relieve freshmen of pressures
【解析】細節(jié)題。本題題干在問,來自美國和澳大利亞的研究暗示了空檔年有助于_____。此題定位到第三段的第二句話,Rather than pulling students back, a gap year pushes them ahead by preparing them for independence, new responsibilities and environmental changes—all things that first-year students often struggle with the most.此句中pushes them ahead by preparing them for...與D選項 relieve freshmen of 進行同義改寫。often struggle with the most對應(yīng)的是本句中的Pressure,first-years students 對應(yīng)freshmen。D選項全方位替換。
【33】參考答案:[A] adaptation
【解析】詞義題。本題題干在問,“acclimation”最接近下面哪個意思?定位第三段最后一句話,Gap year experiences can lessen the blow when it comes to adjusting to college and being thrown into a brand new environment, making it easier to focus on academics and activities rather than acclimation blunders. 本句是說,當談到適應(yīng)大學生活并且很快融入到一個全新的環(huán)境這個問題時,擁有空檔年方面的經(jīng)驗可以減少相關(guān)的打擊,這就使得專注去學習并且參與活動而不是______更容易。各選項代入,A最符合語義,和前面的adjusting to形成復現(xiàn)。
【34】參考答案:[D] decide on the right major
【解析】細節(jié)題。本題題干在問,空檔年或許可以通過______來幫助學生節(jié)省一些錢。此題定位到第四段第一句和第三句話If you’re not convinced of the inherent value in taking a year off to explore interests, then consider its financial impact on future academic choices.本句中financial impact與題干中的money 相對應(yīng),順沿看后面的信息第三句This isn’t surprising, considering the basic mandatory high school curriculum leaves students with a poor understanding of themselves listing one major on their college applications, but switching to another after taking college classes. 此句提到學生在確定專業(yè)時會有困難。綜合前后語義,我們發(fā)現(xiàn)D屬于正確答案。
【35】參考答案:[A] In Favor of the Gap Year
【解析】主旨題。這篇文章最合適的標題是什么? 36. 【答案】 [B] consumed a record-high percentage of budget
37. 【答案】 [D] guarantee safer spending of public funds
38. 【答案】 [C] other factors should not be overlooked
39. 【答案】 [D] understand the interrelations of man and nature
40. 【答案】 [B] come to terms with
【答案解析】
36. 【答案】 [B] consumed a record-high percentage of budget
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第二段原句 In 2015, the US Forest Service for the first time spent more than half of its $5.5 billion annual budget fighting fires—nearly double the percentage it spent on such efforts 20 years ago. B選項中a record-high percentage of budget
與nearly double the percentage it spent on such efforts 20 years ago對應(yīng),因此B選項是正確選項。
37. 【答案】 [D] guarantee safer spending of public funds
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第四段原句 We need to take a magnifying glass to that. Like, “Wait a minute, is this OK?” “Do we want instead to redirect those funds to concentrate on lower-hazard parts of the landscape?” 選項D guarantee safer spending of public funds是本句的同義替換,因此D選項是正確選項。
38. 【答案】 [C] other factors should not be overlooked
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第七段原句While climate is a key element, Moritz says, it shouldn’t come at the expense of the rest of the equation. 選項C other factors should not be overlooked 是對本句的同義替換,因此選項C是正確選項。
39. 【答案】 [D] understand the interrelations of man and nature
40. 本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第八段原句The human systems and the landscapes we live on are linked, and the interactions go both ways,” he says. Failing to recognize that, he notes, leads to “an overly simplified view of what the solutions might be. 選項D中 the interrelations of man and nature和The human systems and the landscapes we live on are linked對應(yīng),因此選項D是正確選項。
40.【答案】 [B] come to terms with
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第九段原句But acknowledging fire’s inevitable presence in human life is an attitude crucial to developing the laws, policies, and practices that make it as safe as possible, 選項B come to terms with是本句的同義替換,因此選項B 是正確選項。 41 [E] Jay Deuwell + says that for factory owners, workers are harder to find because of stiff competition.
【解析】根據(jù) Jay Deuwell定位到第五段“For factory owners, it all adds up to stiff competition for workers—and upward pressure on wages. “They’re harder to find and they have job offers,” says Jay Dunwell, president of Wolverine Coil Spring”,其中stiff competition for workers對應(yīng)E中的 stiff competition,they’re harder to find 對應(yīng)workers are harder to find 部分。
42 [A] Jason Stenquist + says that he switched to electrical engineering because he loves working with tools.
【解析】根據(jù) Jason Stenquist定位到第七段“Asked about his choice of career, he says at high school he considered medical school before switching to electrical engineering. “I love working with tools. I love creating.” he says”,其中 he considered medical school before switching to electrical engineering對應(yīng)A中的he switched to electrical engineering,“I love working with tools. I love creating.” he says” 對應(yīng)because he loves working with tools 部分。
43 [G] Birgit Klohs + says that the manufacturing recession is to blame for the lay-off the young people’s parents.
【解析】根據(jù)Birgit Klohs定位到第八段“They blame it on the manufacturing recession,” says Birgit Klohs, chief executive of The Right Place, a business development agency for western Michigan”,其中 They blame it on the manufacturing recession,”對應(yīng)G中的the manufacturing recession is to blame for the lay-off the young people’s parents部分。
44 [B] Rob Spohr +points out that there are enough people to fill the jobs that don’t need much skill
【解析】根據(jù)Rob Spohr定位到第十段“There’re enough people to fill the jobs at McDonalds and other places where you don’t need to have much skill. It’s that gap in between, and that’s where the problem is”,其中 There’re enough people to fill the jobs”對應(yīng)B中的there are enough people to fill the jobs部分,where you don’t need to have much skill對應(yīng)that don’t need much skill部分。
45 [F] Julie Parks+points out that a work/life balance can attract young people into manufacturing
【解析】根據(jù) Julie Parks定位到第十一段“Julie Parks of Grand Rapids Community points to another key to luring Millennials into manufacturing: a work/life balance”,其中l(wèi)uring Millennials into manufacturing: a work/life balance對應(yīng)F中的 a work/life balance can attract young people into manufacturing部分。
21. According to Paragraph1, Parkrun has .
[A] gained great popularity
[B] created many jobs
[C] strengthened community ties
[D] become an official festival
【答案】[A] gained great popularity
【解析】事實細節(jié)題。題目問得是根據(jù)第一段的內(nèi)容,Parkrun的具體相關(guān)信息。答案定位到文章第一段的第二句 “The Parkrun phenomenon began with a dozen friends and has inspired 400 events in the UK and more abroad. Events are free, staffed by thousands of volunteers.”,答案A選項中的gained great popularity 是對 inspired 400 events in the UK and more abroad的同義改寫,即,Parkrun廣受歡迎。
22. The author believes that London’s Olympic“l(fā)egacy” has failed to .
[A] boost population growth
[B] promote sport participation
[C] improve the city’s image
[D] increase sport hours in schools
【答案】[B] promote sport participation
【解析】觀點細節(jié)題。題目問得是作者認為:倫敦奧運會的附帶作用未完成...。答案定位到文章第二段的第第四句及第五句 “The population would be fitter, healthier and produce more winners. It has not happened. The number of adults doing weekly sport did rise, by nearly 2 million in the run—up to 2012—but the general population was growing faster.”,答案B選項中的promote sport participation 是對 The population would be fitter, healthier and produce more winners. It has not happened的同義改寫,即,作者認為倫敦奧運會的附帶作用未促進民眾對于體育運動的參加情況。
23. Parkrun is different from Olympic games in that it .
[A] aims at discovering talents
[B] focuses on mass competition
[C] does not emphasize elitism
[D] does not attract first-timers
【答案】[C] does not emphasize elitism
【解析】因果細節(jié)題。題目問得是作者認為:Parkrun與奧運會的不同在于...。答案定位到文章第三段 “The Olympic bidders, by contrast, wanted to get more people doing sports and to produce more elite athletes.”,答案C選項中的does not emphasize elitism是對 to produce more elite athletes的同義改寫,即,Parkrun與運動會不同在于Parkrun并不是以培養(yǎng)體育精英為目的。
24. With regard to mass sport, the author holds that governments should.
[A] organize “grassroots” sports events[B] supervise local sports associations
[C] increase funds for sports clubs
[D] invest in public sports facilities
【答案】[D] invest in public sports facilities
【解析】觀點細節(jié)。題目問得是作者認為:就大眾運動,政府應(yīng)該...。答案定位到文章第四段 “ If there is a role for government, it should really be getting involved in providing common goods—making sure there is space for playing fields and the money to pave tennis and netball courts, and encouraging the provision of all these activities in schools..”,答案D選項中的invest in public sports facilities是對 it should really be getting involved in providing common goods的同義改寫,即,作者認為政府應(yīng)為大眾投資更多運動基礎(chǔ)設(shè)施。
25. The author’s attitude to what UK governments have done for sports is.
[A] tolerant
[B] critical
[C] uncertain
[D] sympathetic
【答案】[B] critical
【解析】態(tài)度題。題目問得是作者對政府行為的態(tài)度。答案定位到文章第四段 “But successive governments have presided over selling green spaces, squeezing money from local authorities and declining attention on sport in education. Instead of wordy, worthy strategies, future governments need to do more to provide the conditions for sport to thrive. Or at least not make them worse.”,答案B選項 critical是在該句中體現(xiàn)的,即,作者就英國政府對體育的所為的態(tài)度是...。通過看到“but”一詞就可知此處是作者真正要表達的意圖,英國政府本該為民眾提供更多的體育基礎(chǔ)設(shè)施,而英國政府真正做的卻是大規(guī)模銷售綠地及從地方*壓榨錢財?shù)炔蝗说赖男袨?,由此可見作者的批評態(tài)度。 26. 【答案】[B] absorb user attention
27. 【答案】[D] reduces mother-child communication
28. 【答案】[D] parents need to respond to children’ s emotional needs
29. 【答案】[C] ensure constant interaction with their children
30. 【答案】[A] give their parents some free time
【答案解析】
26.【答案】[B] absorb user attention
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第一段原句 digital products are there to promote maximal engagement. B選項中absorb和promote對應(yīng)。user attention和engagement 對應(yīng), 因此B選項是正確選項。
27.【答案】[D] reduces mother-child communication
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第二段原句 She found that mothers who sued devices during the exercise started 20 percent fewer verbal and 39 percent fewer nonverbal interactions with their children. D選項中reduce communication和started fewer verbal and fewer nonverbal interactions對應(yīng)。因此D選項是正確選項。
28.【答案】[D] parents need to respond to children’ s emotional needs
本題是例證題,根據(jù)題干可以定位原文第三段原句there needs to be a balance and parents need to be responsive and sensitive to a child’s verbal or nonverbal expressions of an emotional need, D選項中need to respond to children’ s emotional needs正好和本句同意替換。因此D選項是正確選項。
29.【答案】[C] ensure constant interaction with their children
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第四段原句oppressive ideology that demands that parents should always be interacting with their children. C選項中constant interaction 與always be interacting 同義替換,因此C選項是正確選項。
30.【答案】[A] give their parents some free time
31. 本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第四段原句particularly if it gives parents time to have a shower, do housework or simply have a break from their child. A選項give their parents some free time和gives parents time 同義替換,因此A選項是正確選項。 【31】參考答案:[C] it feels strange to do differently from others
【解析】細節(jié)題。本題題干在問,高校畢業(yè)生沒有空檔年的原因之一是____。此題定位第一段第二句話After all, if everyone you know is going to college in the fall, it seems silly to stay back a year, doesn’t it? 本句用反問的形式,表達了原因之一在于他們不想和其他人不同。所以C正確。
【32】參考答案:[D] relieve freshmen of pressures
【解析】細節(jié)題。本題題干在問,來自美國和澳大利亞的研究暗示了空檔年有助于_____。此題定位到第三段的第二句話,Rather than pulling students back, a gap year pushes them ahead by preparing them for independence, new responsibilities and environmental changes—all things that first-year students often struggle with the most.此句中pushes them ahead by preparing them for...與D選項 relieve freshmen of 進行同義改寫。often struggle with the most對應(yīng)的是本句中的Pressure,first-years students 對應(yīng)freshmen。D選項全方位替換。
【33】參考答案:[A] adaptation
【解析】詞義題。本題題干在問,“acclimation”最接近下面哪個意思?定位第三段最后一句話,Gap year experiences can lessen the blow when it comes to adjusting to college and being thrown into a brand new environment, making it easier to focus on academics and activities rather than acclimation blunders. 本句是說,當談到適應(yīng)大學生活并且很快融入到一個全新的環(huán)境這個問題時,擁有空檔年方面的經(jīng)驗可以減少相關(guān)的打擊,這就使得專注去學習并且參與活動而不是______更容易。各選項代入,A最符合語義,和前面的adjusting to形成復現(xiàn)。
【34】參考答案:[D] decide on the right major
【解析】細節(jié)題。本題題干在問,空檔年或許可以通過______來幫助學生節(jié)省一些錢。此題定位到第四段第一句和第三句話If you’re not convinced of the inherent value in taking a year off to explore interests, then consider its financial impact on future academic choices.本句中financial impact與題干中的money 相對應(yīng),順沿看后面的信息第三句This isn’t surprising, considering the basic mandatory high school curriculum leaves students with a poor understanding of themselves listing one major on their college applications, but switching to another after taking college classes. 此句提到學生在確定專業(yè)時會有困難。綜合前后語義,我們發(fā)現(xiàn)D屬于正確答案。
【35】參考答案:[A] In Favor of the Gap Year
【解析】主旨題。這篇文章最合適的標題是什么? 36. 【答案】 [B] consumed a record-high percentage of budget
37. 【答案】 [D] guarantee safer spending of public funds
38. 【答案】 [C] other factors should not be overlooked
39. 【答案】 [D] understand the interrelations of man and nature
40. 【答案】 [B] come to terms with
【答案解析】
36. 【答案】 [B] consumed a record-high percentage of budget
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第二段原句 In 2015, the US Forest Service for the first time spent more than half of its $5.5 billion annual budget fighting fires—nearly double the percentage it spent on such efforts 20 years ago. B選項中a record-high percentage of budget
與nearly double the percentage it spent on such efforts 20 years ago對應(yīng),因此B選項是正確選項。
37. 【答案】 [D] guarantee safer spending of public funds
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第四段原句 We need to take a magnifying glass to that. Like, “Wait a minute, is this OK?” “Do we want instead to redirect those funds to concentrate on lower-hazard parts of the landscape?” 選項D guarantee safer spending of public funds是本句的同義替換,因此D選項是正確選項。
38. 【答案】 [C] other factors should not be overlooked
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第七段原句While climate is a key element, Moritz says, it shouldn’t come at the expense of the rest of the equation. 選項C other factors should not be overlooked 是對本句的同義替換,因此選項C是正確選項。
39. 【答案】 [D] understand the interrelations of man and nature
40. 本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第八段原句The human systems and the landscapes we live on are linked, and the interactions go both ways,” he says. Failing to recognize that, he notes, leads to “an overly simplified view of what the solutions might be. 選項D中 the interrelations of man and nature和The human systems and the landscapes we live on are linked對應(yīng),因此選項D是正確選項。
40.【答案】 [B] come to terms with
本題是細節(jié)題,根據(jù)題干可以定位到原文第九段原句But acknowledging fire’s inevitable presence in human life is an attitude crucial to developing the laws, policies, and practices that make it as safe as possible, 選項B come to terms with是本句的同義替換,因此選項B 是正確選項。 41 [E] Jay Deuwell + says that for factory owners, workers are harder to find because of stiff competition.
【解析】根據(jù) Jay Deuwell定位到第五段“For factory owners, it all adds up to stiff competition for workers—and upward pressure on wages. “They’re harder to find and they have job offers,” says Jay Dunwell, president of Wolverine Coil Spring”,其中stiff competition for workers對應(yīng)E中的 stiff competition,they’re harder to find 對應(yīng)workers are harder to find 部分。
42 [A] Jason Stenquist + says that he switched to electrical engineering because he loves working with tools.
【解析】根據(jù) Jason Stenquist定位到第七段“Asked about his choice of career, he says at high school he considered medical school before switching to electrical engineering. “I love working with tools. I love creating.” he says”,其中 he considered medical school before switching to electrical engineering對應(yīng)A中的he switched to electrical engineering,“I love working with tools. I love creating.” he says” 對應(yīng)because he loves working with tools 部分。
43 [G] Birgit Klohs + says that the manufacturing recession is to blame for the lay-off the young people’s parents.
【解析】根據(jù)Birgit Klohs定位到第八段“They blame it on the manufacturing recession,” says Birgit Klohs, chief executive of The Right Place, a business development agency for western Michigan”,其中 They blame it on the manufacturing recession,”對應(yīng)G中的the manufacturing recession is to blame for the lay-off the young people’s parents部分。
44 [B] Rob Spohr +points out that there are enough people to fill the jobs that don’t need much skill
【解析】根據(jù)Rob Spohr定位到第十段“There’re enough people to fill the jobs at McDonalds and other places where you don’t need to have much skill. It’s that gap in between, and that’s where the problem is”,其中 There’re enough people to fill the jobs”對應(yīng)B中的there are enough people to fill the jobs部分,where you don’t need to have much skill對應(yīng)that don’t need much skill部分。
45 [F] Julie Parks+points out that a work/life balance can attract young people into manufacturing
【解析】根據(jù) Julie Parks定位到第十一段“Julie Parks of Grand Rapids Community points to another key to luring Millennials into manufacturing: a work/life balance”,其中l(wèi)uring Millennials into manufacturing: a work/life balance對應(yīng)F中的 a work/life balance can attract young people into manufacturing部分。